Mijn drive om mensen te begeleiden in hun opruimtraject is ontstaan na enkele onverwachte wendingen in mijn leven.

Na mijn scheiding verhuisde ik met 2 pubers van een ruime gezinswoning naar een appartement waarbij we keuzes moesten maken. Omdat ik er voor koos om helemaal opnieuw te beginnen, liet ik het meeste van de meubels aan mijn man en en richtte onze stek zo minimalistisch mogelijk in, meest met gekregen meubeltjes, om zoveel mogelijk ruimte over te houden. Pfff... rust in mijn hoofd.

Een paar jaar en weer een verhuis later, trok ik in bij mijn huidige man, waarbij er 2 huisraden bij elkaar kwamen. Mijn man had al die jaren ervoor verzameld wat eventueel nog bruikbaar was... Opruimen geblazen dus : verkopen op internet, weggeven aan de kinderen, naar de kringwinkel afvoeren en weggooien wat niet meer bruikbaar bleek. Ook dat voelde bevrijdend. Toch was het nog steeds zoeken naar dat ene ding... omdat er een duidelijke structuur ontbrak.

Een half jaar later had mijn man een ernstig fietsongeluk en liep een onomkeerbare verlamming op waardoor hij maandenlang moest revalideren. In die maanden heb ik het hele huis onder handen genomen en zelfs verbouwingswerken laten uitvoeren om het geheel rolstoelvriendelijk te maken en zoveel mogelijk bereikbaarheid te voorzien. Nu was het nog belangrijker dat alle spullen een eigen logische plek kregen. In ons nieuwe leven was en is overzicht hebben en houden een belangrijk gegeven.

De rust die ik creëer door orde op zaken te stellen en alles een vaste plek te geven, werkt bij mij therapeutisch. Ik weet altijd precies waar ik iets kan opbergen om het nadien zonder moeite terug te vinden.

Door mezelf te ontlasten van overbodige spullen en wanorde komt er zoveel positieve energie vrij waarmee ik ruimte en aandacht kan geven aan de leukere dingen in het leven. Dit plezier wilde ik graag iedereen gunnen ! Om dit te kunnen ben ik er beroepsmatig mee aan de slag gegaan, dan wel na een degelijke opleiding tot "professional organizer" bij de beroepsvereniging.

Wil jij ook graag je roer helemaal omgooien ?

Met mijn hulp lukt dit zeker en vast!

Wil je meer weten over mij?

  • gediplomeerd als professional organizer
  • een 30-jarige loopbaan als HR-verantwoordelijke in de sociale sector : werkervaringstrajecten en thuiszorg.
  • ik geef en volg diverse workshops die mijn interesse wegdragen
  • moeder van 3 kinderen, plus-moeder van nog eens 3 en plus-oma van 5.
  • mantelzorger voor mijn man
  • een natuurliefhebber